Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 

 Kép 

 

-------------------


 Kép

 

 

Kép

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kép JUBILEUM

 

LAKÓCSA, 2008. MÁJUS 30.

 

Nagy bulit, hatalmas felhajtást tervezett a főszervező, Kolaricsné Brantner Gyöngyi tanárnő és csapata május 30-ra: meghívni, és megvendégelni mindenkit, aki az elmúlt tíz évben táncolt az együttesben, egy fergeteges műsort adni új ruhákkal, új számokkal – emlékezetessé tenni ezt a napot minden résztvevő számára. Sikerült! Jobban, mint hitték volna!

Nem kevesebb, mint ötven meghívott vendéget hívtak meg, akiknek a java megtisztelte a rendezvényt. Mindegyikük örömmel nosztalgiázott a fellépés előtt, visszagondoltak a régi, sikeres koreográfiákra és élményekre, slágerekre és bakikra. Rajtuk kívül még sok falubeli – idős és fiatal egyaránt – alkotta a népes publikumot. Legnagyobb meglepetésükre öt olyan számmal nyitották a bulit, amelyeket még a régi dinamycosok – éppen a nézőtéren ülő vendégek – vittek sikerre annak idején. Könnytől csillogó szemek és boldog mosoly volt megfigyelhető a közönség arcán – ritmusra mozogtak a lábak a nézőtéren is. Ez a visszajelzés, ez a pozitív energia tovább lelkesítette a táncosokat: az egész műsor öt blokkban összesen 25 számból állt – igen, nem tévedés 25! - mindezt 37 táncos közreműködésével! A műsorrendet Gyöngyi tanárnő állította össze: a legsikeresebb számok a NOX együttes zenéjére koreografált tánc, az u.n. „székes tánc”, a mulatós számok, Milk and Honey zenéjére a négy nagylány előadása, a Greace c. musical betétdalára kitalált jelenetutánzat, a mindig népszerű pom pom-os tánc, hastánc valamint az elmaradhatatlan - a tanárnő által írt - horvát komikus jelenet. A műsor legvégén közös twistet jártak a fellépők a közönséggel. Megható pillanatok voltak, amikor Prisztács Detti és Vertkovczi Ági – két meghatározó táncosa a Dinamyc Dance-nek -  elbúcsúzott az együttestől. A háromórás előadás tetőpontja volt, amikor Kolaricsné Brantner Gyöngyi tanárnőt hatalmas vastapssal és 21 szál rózsából álló csokorral ünnepelték. Következett a közös vacsora valamint – szintén meglepiként – egy százkockás torta, tüzijáték és egy kis bálozás.

Külön öröm volt a Dinamyc Dance számára, hogy megtisztelte a jubileumi koncertet Dr. Szalóky Ildikó körjegyzőnő, Matyók József polgármester úr, Esze Ernőné  a lakócsai horvát és Csonka József a lakócsai cigány önkormányzat elnöke valamint Kecskésné Varga Nóra igazgatónő.

Természetesen ez a rendezvény sem jöhetett volna létre támogatók nélkül. Köszönet illeti Lakócsa, Potony, Tótújfalu és Szentborbás községek települési önkormányzatait; Lakócsa, Tótújfalu és Potony községek horvát kisebbségi önkormányzatait; a lakócsai Cigány Önkormányzatot; a lakócsai általános iskola vezetőségét; a sellyei MALIBU együttest a hangosításért és a zenéért; Csonka László és Orsós Zoltán szülőket.

Mit terveznek a jövőben? Az együttes átszervezését, utánpótlás nevelését, további fellépéseket falunapokon és búcsúkon a nyár folyamán.

A Dinamyc Dance együttesnek és vezetőjüknek, Kolaricsné Brantner Gyöngyi tanárnőnek további sikereket és kitartás kívánunk!   

Kép

 

------------------------------------------------------------------- 

 

 

TÍZ ÉVES A DINAMYC DANCE

 

 

DINAMYC DANCE. Ki ne tudná Dél-Somogyban, mit takar ez a név? Szó szerinti jelentése angolból: lendületes tánc. Immár tíz éve viszont sokkal több ennél: együttes, közösség, barátság, összetartás, szeretet, diákszerelem, hobbi, szórakozás, vidámság és - természetesen - munka. Persze, hogy a lakócsai modern tánc csoportról van szó, amely 2008-ban ünnepli a tizedik születésnapját és amelynek  vezetője, életre hívója Kolaricsné Brantner Gyöngyi tanárnő.

Hogy is kezdődött? „A saját osztályomba járó gyerekeken figyeltem meg, mennyire szeretnek táncolni. Gondoltam, miért ne bővíthetném ki a színdarabjaimat zenés betétekkel. Óriási sikerük lett, a diákok egyre inkább igényelték a táncos darabokat – később már különórákon is. Hát valahogy így kezdődött...” – meséli a tanárnő, amikor elkezdjük felidézni az elmúlt évek „filmkockáit”.

Gyöngyi tanárnő a Dinamyc Dance elnevezés ötletét később találta ki. Ihletője volt ennek a darányi Clap Dance tánccsoport neve. Hamarosan elkezdődtek a külön próbák szombat délutánonként a régi Öregek Napközi Otthonában Lakócsán. Idővel már kétórás műsorokat adtak elő, melyekbe modern tánc, horvát nyelvű komédia, szavalat és ének egyaránt belefért. Videofelvételek őrzik ezeket a feledhetetlen fellépéseket. Többek között Vucseta Reni, Iliásics Bea, Pataki Marika, Gőbölös Melinda, Bogdán Móni, Horváth István, Péter Balázs, Varga Andris, Nagy Gábor, Bogdán István, Orsós Ági, Kolarics Gréta, Vertkovczi Ági, Prisztács Detti, Jankovics Klaudia, Nyerges Zsani, Bagó Vivi, Gőbölös Szabi, Matyók Dávid, Orsós Józsi voltak - reméljük, nem maradt ki senkiJ - azok, akik a Dinamyc Dance első nagy csapatát erősítették. Mára családos apukák és anyukák vagy középiskolás diákok lettek, de–ha tehetik-, a mai napig visszajárnak a próbákra, a szereplésekre illetve magukénak érzik, büszkék arra és hálásak, hogy tagjai lehettek az együttesnek. Annak idején nagy érdemnek számított, ha valaki bekerülhetett a „bandába”. Ehhez bizonyítania kellett tehetségét, illetve komoly hozzáállással hamar meg kellett tanulnia mindazt, amit a „nagyok” már tudtak.

A Dinamyc Dance mindig az aktuális könnyűzenei slágerekre táncol, ezeken kívül mindig repertoárjukon vannak az örökzöldek is mint a disco, rock’n’roll, latinos zenék, a mindig népszerű mulatós nóták valamint a „pompomos” számaik. A táncosok magukénak érzik a horvát könnyűzenét is, de ezekből az aktuális számok nehezebben beszerezhetők. Eleinte még kazettákról, rádióból szóltak a fellépéshez kiválasztott dalok, később már könnyebben ment a műsorszervezés és kivitelezés CD-ről, HI-FI-ről. A legkedveltebb zenéik – amelyekre hosszú ideig táncoltak – SASH-től az EQUADOR című szám, valamint Kozsótól, a Bestiáktól, a Hungáriától és a Colonia-tól szinte minden. Manapság L. L. Junior és Sean POL a legmenőbbek.  

A koreográfiák felállítása közös munka Gyöngyi tanárnő irányításával. Mindenki hozzáadhatja a szuper ötletét, sőt gyakran előfordul, hogy az ügyesebb táncos lányok saját tánctervüket valósíthatják meg. Az újdonságokat a zenecsatornák klipjeiből tanulják és tanítják. A Dinamyc Dance-tagok minden számukat elnevezik a maguk módján, így van ú.n. „régitánc”, „ágistánc”, „újtánc” stb. Az elmúlt tíz évben vagy száz koreográfiát állítottak össze!

Rengeteg helyen szerepeltek. A legemlékezetesebb  „vidéki” előadások  Rózsafán, Barcson, Sósvertikén, Csurgón, Gradinán (Horvátország) voltak, mégis a legtöbbször a négy falu rendezvényein láthatjuk őket. Állandó meghívottai a búcsúk műsorának, falunapoknak és minden más megmozdulásnak. Többször rendeztek saját többórás műsort - főleg nyáron -, melyeken diákok, szülők, tanárok és a lakosság egyaránt megtisztelte őket. (Az egyik ilyen rendezvény bevételéből saját HI-FI-t vettek, amelyet később – sajnálatos módon – elloptak tőlük.) Mindegyikük legizgalmasabb élménye volt, amikor - két alkalommal is – felléphettek a nagy sztár, L. L. Junior koncertje előtt-és vele is-Lakócsán.

A szülők szeretik, hogy gyermekeik táncolnak a DD-ben. Belátják, hogy jó hatással van a magatartásukra és a tanulmányi eredményeikre is, hiszen előfordult, hogy Gyöngyi tanárnő próbákon még korrepetálást is tartott az arra rászoruló növendékeinek.

Nagyon hálásak támogatóiknak. Még az első években többször kaptak segítséget a négy község önkormányzataitól, később a lakócsai CÖK-től valamint az ESZE Faipari Kft-től. Ezekből fellépőruhákat vásároltak, melyeket a tanárnő tisztít és őriz. „Külön köszönöm Esze Ernőné Margitkának, hogy mindig érdeklődéssel figyeli a Dinamyc Dance sorsát és ezzel a lelkesedésével bátorít minket a folytatásra valamint Kovácsevicsné Leel-Őssy Rózának, hogy-ellenszolgáltatás nélkül - varrta  a fellépő ruháinkat. Végül-de nem utolsósorban–köszönöm Nóra kolleganőmnek, igazgatónőnek, hogy mindig szívből kiáll mellettem, mellettünk!” – teszi hozzá Gyöngyi tanárnő.

Mi lesz a jövő? Mit terveznek? Az utánpótlás megvan. Az alsósok mindig csillogó szemekkel nézik a Dinamyc Dance előadásait, előszeretettel utánozzák őket, táncolnak velük. Sok tehetséges táncos van köztük. Külön modern tánc szakkört működtet az iskola az utánpótlás tanítására. Idén nagyszabású jubileumi műsort terveznek, melyre szeretnének meghívni mindenkit, akinek valaha köze volt a Dinamyc Dance-hez. (Legkevesebb ötven ember szerepelt valamilyen formában a DD-ben!) Mielőtt felsorolnánk a Dinamyc Dance mostani tagjait - akik egytől egyig iskolánk jelenlegi vagy egykori tanulói – további sikereket, kitartást kívánunk Kolaricsné Brantner Gyöngyi tanárnőnek és csapatának!

DINAMYC DANCE: Kolarics Gréta, Vertkovczi Ági, Prisztács Detti, Bogdán Rita, Bódizs Szabina, Bódizs Martina, Dorić Sandra, Balogh Ibi.   

dIÁXÓ

  

 

 

 

 

 

 

 
 

 


Statisztika

Online: 1
Összes: 117699
Hónap: 1686
Nap: 55